Detta är Törning Consulting

Livet börjar vid femtio, sa jag ofta när jag var yngre. Hur i hela friden skulle jag kunna veta detta; men så sa jag i alla fall. Men vet ni vad? Det stämde…för mig. Det fanns många insikter man fick efter femtio och den största insikten jag fick var: DET ÄR ALDRIG FÖR SENT!!!! Jag gick aldrig ur gymnasiet och fick något slutbetyg; det gjorde jag efter jag fyllt 50. Det blev aldrig några högskolepoäng när jag var yngre; det fick jag efter att jag fyllt 50. Jag fick aldrig något ledarjobb när jag tyckte att jag var i min prime; det fick jag senare och kom att vara i min prime efter att jag fyllt 50 …. and still is!!!!

 

It´s Never Too Late!!!!!

 

När man tittar tillbaka (typ det värsta jag vet :)) så upptäcker man att vissa saker skulle man vilja ha haft med sig i sin kappsäck in i vuxen ålder. Många saker upptäcker man själv och vissa saker lär man sig the hard way; gör om – gör rätt!! En sak är ett ekonomiskt tänkande. Jag minns när jag gick i första klass hur fröken hade en speciell sparbössa; en plåtlåda med lika många skåror i som det fanns elever i klassen. Där kunde man en gång i veckan lägga ner en 5-öring eller en 10-öring eller vad man nu hade råd med. Vissa veckor blev det inget alls, men man visste att det fanns ett sparat kapital som också skrevs in i ett noteringshäfte. Samtidigt så hade man en liten sparbössa hemma, vilket innebar att man spred ut sitt sparande; ett omedvetet modernt tänkande trots att året var 1966.

 

När man ser hur det ser ut i dag med Lyxfällan, inkasso, kronofogden och skuldsanering så undrar man många gånger: -”Var gick det snett?”. Att spara åt sina barn kan och kanske är en bra idé men kan vara kontraproduktiv om man inte lär barnen värdet av pengar. Personligen så skulle jag vilja se ett tidigt lärande av ett ekonomiskt ansvar som skulle kunna börja redan i skolan.

 

Jag har inte skrivit några böcker, inga doktorsavhandlingar och har heller inte medverkat i TED-talks, eller liknande, men jag har en erfarenhet av ekonomiskt handlande som jag mer än gärna delar med mig utav. Jag ger inga råd för då blir jag mer eller mindre ansvarig för dessa men jag kan tala om hur JAG har gjort: både det positiva och det negativa.

 

Tycker ni att detta låter intressant så får ni mer än gärna kontakta mig på 076-1188358 eller mail leif@torningconsulting.com.